Bunul simt..

Ce insemna oare "bunul simt" pe vremea cand conta si era o calitate prezenta la majoritatea oamenilor?

Doar "te rog" si "multumesc"? Analiza faptelor proprii si a impactului asupra celor din jur?

Imi amintesc cand pentru a da o petrecere, trebuia sa anunti vecinii, ca in ziua de.. intre orele.. vei avea muzica tare. Acum categoric nu se mai tine cont de acest aspect.
Imi amintesc cand pe orice scara de bloc era afisat mare la intrare "intre orele 14-18 va rugam sa pastrati linistea". Si se respecta. Acum, tu, ca adult, cu siguranta nu te mai odihnesti, dar daca ai copii, trebuie sa-i inveti sa doarma si cand se dau gauri in pereti.

Ma uit la sate.. ca oamenii inca saluta, chiar daca nu te cunosc. La oras.. stai in acelasi bloc, treci pe langa om, il saluti.. si se uita urat. De cand salutul a devenit o injuratura? Ma uit la locul de munca, trec diverse persoane, pe care de cele mai multe ori le intalnesti zi de zi.. si, din pacate, cu cat functia e mai inalta cu atat bunul simt scade. Ce poate fi considerat mai josnic? Sa te "umilesti" respectandu-te pe tine..si salutand.. sau sa treci ca boul cu nasul pe sus.. si sa nu raspunzi nici macar atunci cand esti salutat.

Inca mai consider ca bunul simt, este un atribut individual, de pastrat, pentru ca inainte de a respecta omul de langa tine, e cea mai inalta forma de a te respecta pe tine!

Oricat de inalta ar fi functia pe care o detii.. un "buna ziua" nu a ingenuncheat niciodata, nu va fi un semn de slabiciune, nu ti se va cere imediat dupa o marire de salariu.. nu va fi considerat niciodata un element negativ, decat eventual de catre oamenii ingusti la minte.

Respecta, ca sa fii respectat! Ce sa respecti la un om care nu se respecta pe sine, un om care printr-un simplu gest pe care nu il face, iti demonstreaza cat de jos este?

"Te rog" si "multumesc" sunt si ele niste cuvinte la care unii se zgarcesc, poate din considerentul ca totul li se cuvine, sau poate pentru ca ei considera ca se umilesc?

Orice motiv ar exista in spatele lipsei de respect, nu va uitati niciodata bunul simt acasa, EL deschide portile spre ceea ce inseamna un om de calitate.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Copilaria.. dulce sentiment

plimbare in trecut..

Remedii naturale.. pentru suflet