Ard padurile..









Ard padurile..si nu ne pasa (ma rog, daca mai are ce sa arda - despadurim oricum cu drujba peste tot si caram cu trenurile lemnele). Si fiecare dintre noi asteapta de la ceilalti sa faca ceva. Asteptam de la guvern sa interzica taierea pomilor, tot de la ei asteptam vreo lege minune care sa interzica ceva sau sa oblige la ceva. Nu ne gestionam propriile gunoaie (pentru ca nu avem amenzi care sa ne usture si in fund pentru aruncatul gunoaielor aiurea), nici macar rahatii animalelor de companie.. (si, Doamne..iarta-ma, dar imi par cazute in cap animalele pe 2 picioare care ies cu patrupedele la plimbare si se opresc pe aleile blocurilor vecine si lasa cainii sa se rahateasca in mijlocul drumului -ca de, nu e in aleea lor, si nu strang).

In Bucuresti, predominant in Pipera, au aparut blocuri noi cu ultimul etaj transformat in terasa verde. Oare ne trebuie o lege care sa ne oblige sa imprumutam ideea? Oare ce si cat s-ar schimba in oxigenarea planetei, daca in timp ce taiem pomii pentru a extinde orasele, am planta in alta parte puieti, daca am organiza terasele blocurilor in spatii verzi (cu balustrada, cu hidroizolatie, poate chiar cu pomi fructiferi.. bancute, umbrelute..)? Imi dau seama...costa mult investitia/apartament (sau cel putin asa cred aceia care nu fac parte din "gasca uzuala" a blocului) mai ales ca ar trebui sa si ingrijeasca cineva gradina aia botanica, nu?

Avem nevoie de parcari..poate as renunta la ceva spatiu verde, daca parcarile ar fi acoperite si izolat cu gazon. (ar fi si masinile protejate si mai putin fierte si planeta fericita).
Platim zeci de mii de oameni in administratiile publice sa plimbe hartii in epoca internetului si a tehnologizarii (alti pomi taiati pentru hartie) in loc sa mutam informatiile pe servere, sa facem romanii fericiti ca nu mai stau la milioane de cozi si sa ii platim pe cei ce fataiau hartii pentru a uda si ingriji spatiile verzi.

Hai sa va lamuresc..ignorantilor..costa mult sanatatea copiilor si nepotilor vostri?? Costa mult viata lor? In conditiile actuale, poate ati incerca sa calculati cu cat creste dioxidul de carbon in atmosfera in urma incendiilor din Amazon si a altor paduri de pe glob...si dupa aceea incercati sa va dati seama si cu cat la suta scade oxigenul planetei.. acela pe care padurile nu il mai produc.. pentru ca nu mai exista.
Nu sunt solutii? Ba da.. Dar asteptati sa va fie impuse de guvern, sau sa ia altii taurul de coarne..

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Copilaria.. dulce sentiment

plimbare in trecut..

1 Mai...