Visele si transformarea personala

Vorbeam astazi despre transformare.. a ta personala..
Care sunt oare pasii.. sau conditiile pentru transformarea personala? Ce anume te poate schimba? Ce te poate convinge sa fii mai bun.. mai rau.. mai luptator.. sau sa renunti la lupta?
Sunt atat de multe cazuri de luat in seama.. incat sunt sigura ca nu voi reusi sa le abordez pe toate, dar voi incerca sa le ating pe cele mai semnificative.

In primul rand, pornind din copilarie.. cred ca educatia si ambitia incep formarea, transformarea din copilul pe care il vor parintii.. in cel care considera...isi adapteaza personalitatea la noile nevoi, la dorintele si visele proprii . Apare dorinta.. se contureaza un prim viitor ce, nu va ramane definitiv, pentru ca odata cu transformarea proprie..dorintele se schimba.

Ce te poate face sa fii mai bun? Sa fii inconjurat de bunatate.. sa se imprime asupra personalitatii tale.. sa devina parte din caracter. De asemenea ... iubirea te poate ajuta sa fii mai bun.. Cand iubesti cu tot sufletul..totul in jur pare roz, ai aripi.. ai vrea sa imparti tot ce e mai bun in tine cu persoana iubita in primul rand.. si cu cei din jur ..pentru a le transmite si lor starea de bine. Uneori.. cred ca si rautatea din jur te ajuta sa o eviti, pentru ca o privesti.. o detesti.. si iti propui sa nu urmezi exemplul.. sa fii diferit.. sa fii TU! Si.. aici ar mai fi ceva.. naivitatea.. starea inocenta a sufletului.. copilaria sufletului tau poate pune amprenta pe modul in care priveste lumea din jur si felul in care relationezi cu fiecare.

Ce te poate face sa fii mai rau? Rautatea din jur.. atunci cand nu o mai suporti, vrei sa demonstrezi ca poti fi la fel, cedezi nervos.. si te razbuni.. azi, maine.. 1 luna.. 2.. 1 an... devine deja un mod de viata.. si nu mai realizezi cand ai devenit ceea ce urasti mai mult la altii. Adevarul e ca e o zona periculoasa.. un vartej care te fura foarte repede daca nu te cunosti foarte bine si nu sesizezi propria schimbare. Durerea! Uneori innobileaza... uneori prosteste.. Dar face parte din factorii ce iti pot schimba personalitatea.. in mai bine, sau in mai rau. FRICA! De un pericol real, de amenintari.. de ceea ce poti pierde, de faptul ca vorbele celor din jur ar putea fi adevarate.. (atunci cand iti repeta constant diverse lucruri negative.. pana ajungi sa le crezi).
In "Pretty woman" Julia Roberts spunea intr-un moment ca e ciudat cum "aprecierile" negative se lipesc mult mai repede de sufletul unui om, decat cele pozitive. Cata dreptate are..

Ce te poate face sa lupti? Visul! Acesta este motivul pentru care se spune sa nu distrugi visele unui om, ar putea fi tot ce are... Visele sunt motorul sperantei... sunt energia luptei... privind la ceea ce visezi cu multa atentie.. dorindu-ti tot mai mult ca acel lucru, stare, fapt sa devina realitate.. iti este mult mai usor sa inlaturi obstacolele ce iti apar in cale, lupta devine o stare naturala.. si ceva atat de placut, incat uneori uiti cat de greu este... si te intrebi de unde mai ai energie... :) Tot de acolo.. din faptul ca iti doresti foarte mult ca acel vis sa devina realitate.

De ce nu lupti? Hmmm... greu de raspuns... Poate nu visezi suficient ..Poate nu ai suficienta incredere... Poate visele ti-au fost strivite de atatea ori.. incat nu mai stii sa visezi suficient?

Eu.. m-am transformat de mica.. de pe vremea cand eram un copil speriat si timid.. la etapa de lupta cu mine pentru a invinge timiditatea. Apoi.. mi-am dorit un liceu.. am terminat .. mi-am dorit o facultate.. mi-am dorit un master.. Pe cat posibil.. mi-am implinit visele.. si unii stiu mai bine cat de "usor" mi-a fost sa depasesc toate greutatile... dar nu poti astepta sa lupte altii in locul tau. Mi-am dorit.. si am obtinut.. chiar daca la 100 m garduri nu m-am descurcat niciodata .. in viata am invatat sa sar peste obstacole.. si sa realizez ca daca am un gardulet.. sau un bolovan in fata.. nu inseamna ca ma opresc din drum, pentru ca pot fi ocolite.. sarite.. dar oricum depasite! Acum... mi-au mai ramas niste vise de indeplinit... dar pentru a ajunge la restul.. trebuie sa-l ating pe primul. Am doar nevoie de o mana intinsa de pe celalalt mal si eventual de a ne intalni la jumatatea drumului.

Eu am o propunere! Visati! Luptati! Ajutati-va sa va impliniti visele!
Sa va fie anul mai bun decat precedentii.. si sa va gasiti puterea de a atinge visele ;)!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Copilaria.. dulce sentiment

plimbare in trecut..

Remedii naturale.. pentru suflet