Apocalipsa... cui?


Nu mai inteleg nimic! Si probabil nu se vrea a fi inteles. A luat-o toata lumea razna.. ? Nu mai avem probleme importante de rezolvat? Ni se induce starea de renuntare? Ce naiba se intampla?


De cateva luni... trecem insistent de la previziuni de cutremure de peste 7 grade in Vrancea, la infirmari ale acestora...
De la sfarsitul lumii in 2012, pe motiv ca au prezis mayasii nu stiu ce aliniere de planete care ne va spulbera ca planeta.. la 2013, cand.. daca am scapat de planetele de pe 21 decembrie... murim in exploziile solare. Ma intreb.. daca murim in 2012, ce naiba mai ramane sa moara din noi in 2013?

Si totusi.. vom ajunge acolo.. daca scapam de al 3-lea razboi mondial.. prezis de Venga (clarvazatoare de prin vecinii nostrii) si celebrul Nostradamus ale caror preziceri s-ar fi terminat odata cu anul 2000 ... dar dureaza pana prin 5034.
Ati inteles ceva? Nu? Nici o problema... nici eu!

Eu stiu asa...: trebuia sa dam coltul la trecerea in mileniul 3.. cand.. venea apocalipsa... sfarsitul lumii si altele de acest gen. A trecut anul 2000... si inca 10 peste.. suntem vai de capul nostru, dar suntem!

Diversele "preziceri" sunt atribuite unor persoane cu viziuni largi, gen Nostradamus, care... cred ca s-ar rasuci in mormant daca ar putea sa vada ineptiile ce le sunt atribuite de capete inalte si luminate .. "experte" in interpretari.

Razboaie... planete aliniate, explozii solare.. lupta cu natura.. ma intreb ce mai urmeaza sa auzim in intervalul urmator.. ;))

Sa-mi amintesc si de gripe? Aviara, porcina...etc.. acum avem West Niles.. :))) Ahhh! Cate inventii ... pentru a reduce populatia...si pentru a tine oamenii suficient de preocupati de virusi.. Cum sa te gandesti la ceva constructiv.. daca ti se declanseaza mecanismul de autoaparare la un stranut al colegului de birou, de exemplu?





Ceea ce ma enerveaza, de fapt.. este faptul ca avem preocupari interesante... : cand si de ce murim, nu si ce facem pana atunci. Avem maxim de audienta pe asteroizi, explozii solare, mutare poli... etc, dar habar nu avem incotro ne indreptam ca natie.. ce naiba mai face politica noastra... ce taxe si impozite ni se mai pregatesc.. mascate de asemenea de scandalurile politice...

Cum sa fim la curent cu ce se intampla.. ? De unde sa avem un cuvant de spus (doar.. teoretic macar.. avem si drepturi) daca nu aflam decat cand suntem pusi in fata faptelor implinite?
Cum am ajuns sa fim prostiti cu diverse teorii, uitand de lucrurile cu adevarat importante? Da, poate nu vom ajunge sa prindem 2013... pentru ca ne vom spanzura de gat cu datoriile fata de stat.

Presupunand ca vom muri in 2012... ce facem pana atunci? Caror lucruri le vom acorda importanta? Nu mai facem nimic.. pentru ca..murim oricum? Nu ne mai preocupa ziua de maine...? Nu mai cautam solutii.., idei.. pentru a ne fi mai bine?

EU nu cred ca lumea se va termina in 2012! Poate vom avea cutremure, dar nu le putem evita, poate va incepe si al 3-lea razboi mondial... doar nu toti au evoluat de la stadiul de maimuta, nici nu au depasit epoca de piatra... si inca e singurul lucru care le mai ridica adrenalina... Poate se vor muta polii si alinia planetele.. poate va exploda soarele... dar eu nu simt ca vom muri.

Inca imi fac griji pentru ziua de maine... ce pot face pentru a-i asigura un viitor linistit copilului meu.. cum pot pastra o relatie in faza de multumire, implinire.. liniste... Inca ma intreb ce naiba afacere ar mai merge pe vremea asta, fara sa favorizez prea mult statul, care stie doar sa ceara.. si nu mai ofera nici un avantaj... Inca imi doresc sa castig la Loto.. suficient incat sa adopt 4-5 copii.. si sa le pot asigura totul.. si sa pot pune la punct o idee de afacere care sa dea de lucru macar la 50 de persoane..

N-am renuntat sa-mi doresc... n-am renuntat sa fiu cu ochii pe tot ce misca.. n-am renuntat sa fiu atenta la ce se intampla in spatele furtunii de praf in ochi pe care ne-o servesc frecvent pe toate posturile...

Indiferent cat mai traiesc, vreau sa traiesc frumos, vreau o viata linistita si pe cat posibil implinita. VOI? Ce va doriti? Ce asteptati de la ziua de maine? Cum o vedeti? Ce faceti pentru viitorul vostru?



Comentarii

  1. Nici eu nu cred in previziunile civilizatiilor anterioare, sau ale altor clarvazatori mai vechi sau mai noi. Mai degraba ma tem ca o furtuna solara ar putea parjoli Pamantul.. aceasta temere macar e izvorata dintr-un studiu stiintific.
    Iar al III-lea razboi mondial este deja in plina desfasurare, este cel economic.. lupta pentru piete de desfacere.. pentru resurse.. pentru BANI. Razboaie in sensul clasic al cuvantului se poarta doar prin tarile lumii a III-a. Uitati-va la tara noastra.. suntem deja cuceriti din punct de vedere economic. Ce razboi? Ce armata? Ce lupte? Am devenit forta de munca bruta, producem pt altii si cumparam toate rebuturile lor, cu credite luate tot de la ei. Destepti ai naibii, nu? Ne bucuram ca avem supermarketuri care ofera 200 locuri de munca (ce realizare!!!) si nu ne gandim ca tot ele omoara comertul local, societatile autohtone neavand nici o sansa in fata lor. Tot profitul este dus in bancile foste romanesti, cumparate de straini, unde romanii sunt tratati ca sclavi. Nu ai drepturi, ti se incaseaza comisioane mai mult sau mai putin ascunse.. si toate astea cu complicitatea tacita a BNR-ului.

    De ce ocupa prima pagina si toata lumea vorbeste despre dezastre iminente sau inchipuite? Sa fim seriosi.. pe cine mai intereseaza ce impozite si taxe a introdus guvernul? Doar suntem obisnuiti sa ne ia si pielea de pe noi. Sau cum pot trai pensionari bolnavi cu 500 lei pe luna? Ha ha.. e problema lor! Cu cat raman mai putini, cu atat mai bine, mai scapa bugetul de o cheltuiala.

    Ce putem face? Ar trebui scosi dintr-un joben magic cativa oameni capabili si pusi in fruntea tarii... desi nici Copperfield nu cred ca poate face o asemenea minune in Romania.

    Eu, personal, imi doresc sa supravietuiesc in aceasta jungla... alaturi de cei pe care ii iubesc... pana la vremuri mai bune.

    RăspundețiȘtergere
  2. Minunat!:) Trebuie sa traim prezentul, sa ne permitem vise, dorinte:D. Oricum nu avem nimic de pierdut:) Nimic nu el este al nostru,este al Existentei! Iubirea este cel mai minunat lucru! Nu conteaza cum,de ce si cand vom muri. Viata ne-a fost daruita din iubire. Sa ne bucuram de iubire, sa traim prin ea si sa daruim cat mai multa .

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Copilaria.. dulce sentiment

plimbare in trecut..

Remedii naturale.. pentru suflet