Remedii naturale.. pentru suflet


Cum poti lupta cu stresul cu momentele de neputinta.. de depresie.. din interior spre exterior?

Am cazuri apropiate.. oameni si mai ales femei (se pare ca femeile.. prin sensibilitatea lor sunt mai expuse riscului de depresie, deprimare, neputinta)desi nici barbatii nu sunt ocrotiti de soarta, de oameni ce lupta cu starile proaste ale sufletului... mult mai usor, apeland la medicamente ce creeaza diverse dependente.. si refuzand sa lupte.

Nu prea stiu cum sa o iau.. pe fiecare in parte, am incercat sa-i ajut sa gaseasca in interior puterea de a lupta cu greutatile..si cu tot ce e rau. Poate nu am stiut sa le indic prea bine drumul.. asa ca, am cautat in mine.. remediile ce ma readuc pe linia de plutire atunci cand totul in jur se clatina.. si am gasit urmatoarele solutii:



1. Muzica - desi uneori poate insemna un cutit intors in rana.. cat poti plange pana vei regasi frumusetea melodiilor in care te regasesti? Pana vei reusi sa-ti redeschizi sufletul acelor melodii pe care le indragesti.. ce te poarta in locuri nestiute. Secretul poate.. consta in a le asculta cu sufletul.

Muzica.. infrumuseteaza, deschide, lumineaza.. Eu, fara muzica.. fara melodiile preferate.. ma simt moarta. Ma transpun departe.. inchid ochii si ma pot vedea in alte locuri.. uneori ma doboara (fara a ramane acolo).. alteori ma ajuta sa fug departe.. alteori ma trezeste la viata, imi da putere.. imi aminteste lucrurile importante.. deschizand acea poarta a sufletului.. care permita lupta cu acel sine negativ.




2. Natura!!!!!!!!!!!!! Cu oportunitatile ei infinite.. isi deschide atatea aripi pentru a te primi.. Cum poti sa nu te simti miscat de un apus de soare cu reflexe printre nori... sau de un rasarit.. sau de minunea de a fi martorul unui curcubeu (eu ma intreb mereu ce se ascunde la capatul lui), de un pom inflorit primavara... de lanurile de grau inrosite de maci.. de un parau de munte ce curge repede peste pietrele slefuite deja.. printre brazii ce cauta inaltimile? Sau de zilele de sfarsit de vara cand se coseste fanul.. si miroase atat de imbietor.. ? Sau de toamna ce-ti asterne un covor de frunze la picioare...zeci de forme.. culori, un tablou pictat de Dumnezeu.. pentru ochii sufletului? Sau de zilele de iarna.. cand ai nasul inrosit de ger.. dar totul in jur e alb.. Ahhh.. atata puritate, parca totul se transforma! Iubesc iarna doar pentru ca in acel alb deplin imi incarc toate bateriile! E suficient sa vrei sa vezi!



3.Dansul - n-a omorat pe nimeni.. si inca nu a facut rau nimanui. Nu-ti trebuie partener de dans.. ci... punctul 1, ceva muzica si putin efort. Poti, daca vrei.. sa tai legumele in bucatarie.. miscandu-te in pasi de dans.. e si mai usor daca aspiri sau stergi un praf. Si dupa ce ai realizat ca poti fi util in timp ce .. te simti bine si...sexy, in acelasi timp.. cum sa nu poti lupta mai departe.. cand ai capatat deja ceva mai multa incredere in tine?



4.O fapta buna - indiferent cat de putin mai vezi in jur... nu uita de o fapta buna (eu preferam varianta de o fapta buna pe zi) dar merge si pe saptamana. Nu conteaza ca ajuti un batran sa coboare din .. autobuz, sau ca ii cedezi locul.. sau ca.. esti putin atent la cei din jurul tau.. si iti oferi sprijinul (ATENTIE! NECONDITIONAT!!!) unui coleg, amic.. sau unui membru al familiei. Ce senzatie minunata ai, cand pui seara capul pe perna.. si stii ca ai dat o mana de ajutor cuiva. Te simti .. multumit.. util..din nou INCREDEREA in tine creste!



5.Iubirea - am lasat-o la sfarsit.. pentru ca, asa cum explicam mai devreme, multi o cauta, putini o gasesc.. si multi se opresc pe drum.. cu iluzia dragostei, pentru ca neintalnind-o.. nu poti recunoaste falsurile.. imitatiile ce iti fura timpul..
Pentru cei care sunt parinti deja.. ar trebui sa stie ce inseamna dragostea neconditionata, pentru ca daca au intalnit acest lucru intr-o dragoste matura, au inteles-o macar prin copii, prin dragostea ce le-o poarta lor.

Iubeste..neconditionat.. totul.. Ofera iubire, fara sa astepti ceva in schimb.. pentru ca asteptarile duc la dezamagiri.. dar a iubi neconditionat innobileaza sufletul. Iubeste-te pe tine.. in primul rand, pentru a putea iubi si restul.

De iubirea dintre un barbat si o femeie... nu mai vorbesc... este cel mai bun pansament pentru un suflet.. dar aici ma refer la cea adevarata.. in care cei 2 se regasesc, simt la fel.. se citesc din priviri, se iubesc, se sprijina neconditionat, fac totul impreuna.. dar in acelasi timp totul pentru a-i fi bine celuilalt, isi gasesc forta si dorinta (in special) de a merge mai departe.. unul in celalalt.. O strangere de mana, o imbratisare.. o incurajare.. sunt suficiente de cele mai multe ori.. pentru a te incarca cu toata energia de care ai nevoie.



Sunt... remedii simple.. si.. daca nu functioneaza prin propria vointa.. se poate apela la reamintirea zilnica a regulilor, prin intocmirea unei liste cu regulile de urmat, afisata undeva unde trebuie sa ajungeti zilnic (in bucatarie, pe usa unui dulap, etc)

Curaj! Putere! Si mai ales nu uitati.. ca orice dusman al organismului uman poate fi invins de proprii anticorpi.. cu ajutor.. sau fara.. in functie de imunitate.. dar lupta incepe din interior!

Ca de final, voi imparti cu voi, o melodie care ma face sa plutesc... e .. de vis..

Comentarii

  1. multumesc, draga mea, pentru acest articol!
    acum ascult melodia...si simt cum aripile sufletului meu se deschid si parca imbratisez tot Universul!
    Sunt foarte frumoase si fotografiile pe care le-ai ales!
    Ma bucur foarte mult ca intalnesc oameni ca tine, cu un suflet fericit si pur...si cu dorinta de a impartasi si celorlalti din secretul fericirii!

    RăspundețiȘtergere
  2. bine ai revenit, Loredana!
    sper ca ti-a priit vacanta.. si te-ai bucurat de mare, soare...
    am remarcat ca te-ai intors cu o pofta de scris... curg articolele pe banda.. :)
    Multumesc pentru cuvinte ;)

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Copilaria.. dulce sentiment

plimbare in trecut..