The end...

Sfarsitul.. unei etape din viata, al unui proiect, al unei relatii..

Sfarsitul unei etape.. poate al unei scoli.. poate schimbarea locului de munca.. de obicei le privim cu nostalgie..cu acel sentiment de "aici a fost casa mea in ultimii ani, familia mea"... dar pe langa nostalgie.. in functie de rezultate, exista sentimentul de usurare, eliberare.. si odata cu ele.. de incredere, in tine, in viitor, de mandrie... ca ai mai finalizat cu bine un lucru important pentru viitorul tau.

Poate ca .. acelasi sentiment exista si in cazul proiectelor, pentru ca implica timp.. efort, energie, concentrare.. si la final, rezultatul.. iti apartine, tie ca persoana.. sau tie, ca echipa.

In ce priveste moartea... nu vreau sa abordez teme morbide.. nici sa fiu gresit inteleasa.. dorul.. va exista mereu, pentru cel ce a plecat, dar furia de moment.. pleaca din egoism, din acel "EU vroiam sa mai stea". Se spune ca .. atunci cand se rupe firul... nu-l mai poti innoda.. si indiferent cat am spune despre unii ca au plecat prea devreme, nu vom stii niciodata cata ata au avut pe mosorul numit viata.
In ce priveste finalul unei relatii... hmm.. ar trebui sa curga multa cerneala.. iar psihologii sa fie super aglomerati.

Nu inteleg ceva! Cand spui ca iubesti un om.. il iubesti cu bune si rele.. si daca il vrei aproape.. ai grija sa simta acest lucru. In acest caz in principal, as face o mica paranteza.. cand iubesti un om, nu il sufoci, il tii langa tine, dar ii lasi libertatea sa fie EL si mai ales sa aleaga. Cat de simplu este sa ingradesti un om, sa nu-i respecti drepturile, sa ii impui.. si in final, sa nu-i dai voie sa zboare.

Imi amintesc si eu inca.. urmaririle, discutiile si mai ales rautatile aruncate in urma.. atunci cand casnicia mea s-a incheiat. Si, culmea, dupa 2 ani, inca te mai chinui sa cauti metode de a face rau. De ce? Nu mai mergea nimic.. nu ne mai lega nimic... cat poti resuscita un mort? Si mai ales.. ce naiba mai obtii? Si daca tot nu merge.. si nu te mai tine nimic, de ce nu-ti folosesti energia pentru a-ti redresa viata.. pentru a-ti redefini personalitatea, pentru a-ti cauta acea jumatate de drept? De ce te agati de un om care nu-ti mai poate oferi nimic sufleteste, in loc sa-i permiti si sa-ti permiti sa va gasiti linistea separat? Fiecare om.. isi are jumatatea undeva.. intr-un colt de lume.. gaseste-o!


In cazul 2... acela in care niciunul nu mai simte nimic.. apare egoismul.. teama de un nou inceput... probabil.. nesiguranta.. neincrederea in propria persoana de a face fata noilor provocari.

Eu, sunt femeie.. dar suficient de orgolioasa..daca o relatie s-a terminat.. si celalalt mi-a spus ca nu ma mai iubeste... nu cred ca am innebunit sa-l tin cu forta langa mine... NEXT! Mi se par.. penibili cei care raman ancorati de gatul celuilalt.. desi.. poate chiar ei sunt cei ce se fac vinovati de disparitia sentimentelor. Si merg chiar mai departe... se razbuna pe ceea ce ei au creat. Nu ma mai iubesti? Vrei sa pleci? Stai sa-ti arat ca sunt mai tare! Mai tare in ce?
Unii ar putea spune ca sunt cinica.. dar am niste cazuri concrete in vizor.

Cand o relatie nu mai merge... indiferent ca mai iubiti sau nu acel om de langa voi.. lasati-l sa zboare. Chiar azi dimineata reciteam un lucru ..interesant "Daca iubesti un om, lasa-l liber. Daca se intoarce singur, e al tau" As completa.. daca nu se intoarce nu a fost sa fie.. Capul sus! Mergi mai departe! Schimba ceva.. in tine.. in viata ta.. parfumul..rujul.. look-ul!




"O dragoste generoasa isi are intotdeauna testamentul pregatit din timp." spune un citat celebru.. si este foarte intelept!

Alege indiferent de pozitie.. sa vrei totul de la viata, sa nu te multumesti cu jumatati de masura.. in fond.. o viata ai!

Iubeste in fiecare zi, ca si cum ar fi ultima! Iar cand nu mai ai ce sa iubesti, cauta din nou. Unde s-a inchis o usa.. se va deschide o fereastra.. dar oportunitatile nu dispar! Fii pregatit sa le primesti, de preferat cu sufletul deschis!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Copilaria.. dulce sentiment

plimbare in trecut..

Remedii naturale.. pentru suflet