Doi..

Ce presupune o relatie? Doi oameni care isi doresc un viitor impreuna. Doi oameni cu idei, conceptii, idealuri dar mai ales genetic structurati sa fie diferiti (si cu siguranta nu ma refer la a fi o femeie si un barbat, ci la faptul de a fi asemanatori ca gandire, dar total diferiti). Doi oameni care ajung intr-un punct in viata lor, in care isi gasesc linistea in bratele celuilalt.

Cum stii cand ai intalnit jumatatea? Cand simpla imbratisare iti spulbera toate grijile si acolo se termina universul, in bratele lui/ei iti gasesti linistea. Te ia de mana si iti atinge inima. Cand simti ca nu mai ai aer cand celalalt nu e langa tine. Cand nu iti poti concepe viata fara celalalt. Cand te reinventezi alaturi de cel de langa tine cu fiecare zi ce trece si totul se armonizeaza impreuna.

A curs multa cerneala pe tema "ce e dragostea?", "exista sufletul pereche?"  ...Fiecare a exprimat totul in cuvinte proprii, asa cum le exprim si eu acum. Cum ne pricepem mai bine, pentru a transmite lumii intregi ca sufletul pereche, iubirea, daruirea.. exista. 

Acum... eu nu vreau sa va spun ca exista perfectiune. Pentru a merge mai departe..cei doi, din nastere total diferiti, au mult de invatat. De cand se intalnesc au multe obstacole in drumul lor. E poate testul rezistentei, al trainiciei. Impreuna le pot depasi pe toate, important e sa nu-si dea drumul la mana. 

Dragostea.. da, muta muntii. Dar nu singura.. si nu de la sine...
Nu vreau sa va insir povesti cu "au trait fericiti pana la adanci batraneti" fara sa miste un deget, cu toate ca si in povesti cei doi au de infruntat cateva lupte inainte de a fi fericiti impreuna. Traim o lume reala.. in care printul si printesa in mod egal au de invatat lectia comunicarii, a respectului, a loialitatii, a infruntarii uraganelor provocate de viata, de cei din jur, sau de propriul ego..

Am mai scris despre orgoliu vs dragoste si nu va fi un alt articol pe acest subiect. E vorba de ce simte fiecare ca e dispus sa lase pentru a fi alaturi de cel iubit. E vorba de pana unde poti impinge limitele pentru a trai fericit. De ceea ce poti depasi stiind ca dincolo te asteapta o mana intinsa..acea mana care iti alina zilele. 

Nu am pretentia ca noi am stiut ce inseamna comunicare... am invatat din lectiile pe care viata ni le-a intins in cale si invatam in continuare. Dar ne iubim! Mai mult ca viata! Si doar impreuna putem functiona, doar impreuna putem fi oameni...prieteni..iubiti...parinti pentru copiii ce-i avem, doar impreuna suntem fericiti..si alaturi ne gasim linistea. 
Credeti ca noi nu avem orgolii? :D Puneti un capricorn si un berbec impreuna... :)) si vor iesi scantei mereu.

Ne vrem alaturi si e tot ce conteaza...si pentru asta mutam muntii.. din jur, din noi.. 



Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Copilaria.. dulce sentiment

plimbare in trecut..

Remedii naturale.. pentru suflet