Instigare la ... NOI!

Avem sistem privat..dar si de stat (de stat... mai mult degeaba).
Avem impozite si taxe..si nici un ajutor de la cei pe care ii finantam cu drag in fiecare luna.

Avem niste salarii jalnice, dar esti liber sa pleci.. acasa, daca nu iti convine ceva.. in final, in mod egal..nici statul, nici privatul.. nu dau prea multi bani pe tine.

Avem libertatea.. de a nu deschide gura, dar si pe aceea de a ne taia singuri cracile de sub picioare in cazul in care indraznim sa comentam.
Sunt si companii care inca mai respecta oamenii ce lucreaza in cadrul lor, dar sunt impovarate de stat.. de multele taxe si impozitele mult prea mari.. si in consecinta posturile lor sunt ocupate la refuz.

Oare de ce cei de la stirile de la ora 5 sunt scosi in evidenta atat de tare? Singura solutie la indemana este sa dai in cap celui de langa tine? S-a instaurat cumva legea martiala si nu am fost informati? Am trecut la stilul de jungla unde cel mai tare supravietuieste dar pentru asta trebuie sa te transformi in carnivor si sa traiesti cu bucati din cel de langa tine?

Sunt dura? Poate... Sunt scarbita de fapt.. de lipsa de echitate .. de modul in care cei ce au doar vor mai mult.. de parca ar trai mai mult sau si-ar cumpara locul mult dorit, dar pe care nu-l vor merita in veci, in Rai..

Marire de salariu? Hmm... Dar de ce nu pentru directori.. care oricum depasesc de zeci de ori de salariul mediu pe tara (chiar ei ridica media... de altfel, prin cifrele aberante pe care le citesc la finalul fluturasului, la rest de plata).

Sa ma intreb ce sanse au pensionarii?? Sunt liberi.. ! Sunt sigura ca zboara de fericire la gandul ca sunt liberi sa aleaga... mor de boli (pentru ca nu isi pot plati tratamentele) sau de foame (pentru ca dupa intretinere, utilitati... s-ar putea sa nu le mai ramana si de hrana).

Cam asta este tarisoara pe care candva o vedeam primitoare...
Suntem liberi toti sa alegem, din pacate optiunile sunt jalnice.
Avem zeci de locuri minunate de vizitat ...dar promovam frunza, sau dupa "marele" Mazare.. turismul sexual. DE CE???? Govora.. un loc de tratament...e un loc in paragina.. Sarmisegetuza.. locul unde s-au scris file din istoria noastra... abandonat. De ce nu se promoveaza turismul? De ce nu se ingrijeste istoria? De ce nu are nimeni curaj sa investeasca si sa promoveze ceea ce avem natural (s-ar crea chiar si locuri de munca)?

Sunt furioasa pe sistemul romanesc, fara inclinatii speciale pentru un anume domeniu. Am doar senzatia de bataie de joc.. de manevre in care noi, romanii, suntem niste nefericite papusi nimerite intr-un spectacol prost.

Avem drepturi.. de a ne uita cum ne este vanduta tara... cum e pusa pe butuci... dreptul de a urmari paragina in care suntem abandonati..

Si... DA, poate mai avem tupeu sa ne razvratim.. doar suntem urmasii dacilor.. ai lui Stefan.. dar ne-am resemnat ca mai bine nu se mai poate..?

Imi doresc.. sa vad furie.. o furie transformata in pozitiv.. Imi doresc sa nu mai vad abandonuri.. ci lupta. Imi doresc sa revad speranta in ochii celor pe care ii intalnesc! Si imi doresc sa invingem sistemul...sa demonstram ca se poate trai in Romania noastra.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Copilaria.. dulce sentiment

plimbare in trecut..

Remedii naturale.. pentru suflet