Schimbati Romania!

90% din romani se plang de diverse cand e vorba de tara noastra. Nu e curata, oamenii sunt plictisiti, nervosi, nu e promovata, nu se uita nimeni la cei saraci, etc..

Americanii au fost ridicati de un presedinte care a spus "Nu intreba ce face tara pentru tine, ci intreaba-te ce poti face TU pentru tara!". Sanatos concept!
In ce ne priveste, daca ar indrazni vreun presedinte sau potential presedinte sa faca aceasta afirmatie si la noi, ar zbura cu primul avion spre Pol probabil.

Ne-am plans mortii de la Colectiv, am iesit in strada...vrem schimbare..OK! Este perfect rational, avem un sistem bolnav cap-coada, sunt perfect de acord ca trebuie schimbat in intregime.

DAR! De schimbarea oamenilor, a mentalitatilor.. cine se ocupa? Degeaba schimbam guvernul si tot ce nu ne convine, daca nu incepem  schimbarea aceasta cu fiecare din noi. Cu a redeveni civilizati, cu a nu arunca gunoaie pe strada, cu a intinde o mana cuiva care are nevoie de ajutor. Cu lucruri marunte ...dar care pentru multi conteaza enorm.

V-am dat exemplu Casa Share.. Va spun sincer ca ma gandeam intr-o zi, daca oamenii ar avea un pic de mila si respect pentru semenii lor.. am schimba cu totul tara noastra.
Populatia muncitoare se ridica la vreo 4 milioane de oameni, sau chiar mai bine. Daca fiecare ar da lunar 1 leu, nu mai mult : DOAR UN LEU! pentru o cauza gen Casa Share, va puteti imagina cate case s-ar face cu 48 milioane de lei noi intr-un singur an? Va dati seama cat de repede am schimba fara ajutorul statului, doar din dragoste pentru oameni, fata tarii noastre?

Va puteti imagina copiii ajutati, cu cat drag vor invata la scoala? Pentru ca ei, cu siguranta o vor face, pentru ca sunt copii fara posibilitati, care au invatat sa aprecieze orice gest si sa respecte oamenii care le intind o mana si nu in ultimul rand, sa le multumeasca pentru efortul lor. Va puteti imagina cate locuri de munca, s-ar putea crea intr-un sat/comuna, (cand oamenii au mai putine griji si sunt multumiti, lucreaza mai cu spor)?

Va puteti imagina cum ar fi aratat tara noastra, daca noi, romanii, ne schimbam si ne intorceam fata catre semeni, nu asteptam doar de sus sa pice toate? Va puteti imagina macar cat de mult am fi ajutat noi sa ridicam nivelul de trai.. si care ar fi fost efectul asupra finantelor publice.. si a PIB-ului national?

Suntem mediocri inca,pentru ca din egoism, asta am ales sa fim! Cand vom fi dispusi sa ne schimbam, si ne vom intoarce unii catre ceilalti, vom avea un popor de neinfrant, o tara pe care toti isi vor dori sa o viziteze, pentru ca ne vom promova singuri, si o economie puternica!


Intrebarea care ramane... : CAND veti fi pregatiti pentru schimbare?

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Copilaria.. dulce sentiment

plimbare in trecut..

1 Mai...