I need a HUG!

Prima imbratisare din viata ta nu ti-o amintesti niciodata, pentru ca esti prea mic pentru a retine, dar cu siguranta iti vei reaminti ca atunci ti-a fost cel mai bine: cand te-a strans in brate MAMA!

Pierdut si dezorientat ..plecat din confortul placentei caldute, e cel mai dulce moment inainte de a-ti fi foame, frig, sau orice alta necesitate.

Si cresti.. si printre nevoile normale, revine obsesiv nevoia de imbratisare, de cuib, de loc in care ti-e cald, ti-e bine si totul este pace. Si poate de aceea imbratisarea are cel mai important rol terapeutic, pentru ca acolo vei regasi mereu oaza de liniste, acolo se incarca bateriile :) indiferent daca locul mamei a fost preluat intre timp de altcineva.

E interesant de urmarit in timp, cum individul nou format, devenind tot mai independent, cauta sa-si inlocuiasca vechile dependente cu altele noi, cum cauta confirmarea in persoanele pe care el le selecteaza.

Pe masura ce crestem, tindem sa demonstram parintilor ca ne descurcam tot mai bine singuri, ca am devenit oameni mari, independenti.. si poate chiar suntem!

Dar constanta vietii oricui individ echilibrat emotional este nevoia de afectiune si implicit nevoia de imbratisare. Intr-un mod ciudat, chiar si in momentele grele ale vietii, imbratisarea devine motorul ce te propulseaza mai departe, iti da energia de a face urmatorul pas, pentru ca imbratisarea este cea care iti transmite ca cineva va fi intotdeauna langa tine si vei gasi mereu un umar pe care sa te sprijini!

Imbratisati-va in fiecare zi si transmiteti mai departe energia pozitiva de care fiecare din noi are nevoie pentru a functiona! ;)

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Copilaria.. dulce sentiment

plimbare in trecut..

Remedii naturale.. pentru suflet