VeDeTe TV..

Am urmarit acum cateva saptamani pe TVR (evident) fragmente din programele de comedie cu Stela Popescu, Toma Caragiu si, sincer, le-am urmarit cu o deosebita placere si relaxare, pentru ca glumele erau inteligente, de bun simt, de natura sa-ti puna creierul la dispozitie.

Daca ma uit la programele de azi, ma ia ameteala. Refuz sa ma uit la "Las fierbinti", "Serviciul roman de comedie" si alte idiotenii asemenea. Nu vreau sa va jignesc stimabili romani, dar cred ca va distrugeti propria inteligenta si va injositi urmarind asa ceva.

Nu stiu cum de, astazi, singurele glume "reusite" sunt cele fara perdea, cu fustele in cap, travestiti si daca se poate cat mai dezbracate "doamnele". Sexul vinde? Prostia vinde? Ok.. nu am nimic impotriva, dar vindeti sexul artistic, nu mizerii de doi bani, iar prostia cultivati-o mai discret, fara a molipsi si generatia urmatoare.

Adevarul este ca atunci cand inteligenta este pe butuci, incerci sa compensezi renuntand la haine, si cum sexul se vinde bine, probabil asa am ajuns sa vedem ca "ai carte, ai parte" este deja istorie si toate marile "vedete" ale societatii, in special cele de gen feminin, provin din categoria "care cu cine s-a mai cuplat".
Si totusi, fenomenul ce ma ingrijoreaza cel mai tare, nu e idiotenia ridicata la rang inalt la TV, cat faptul ca prinde la public.

Ridicarea la rang de vedete a unor nume ca Tonciu, Dragusanu (sincer, impuscati-o!! m-am saturat sa-i vad mutra de tampa pe toate posturile si sa aud doar dezbateri publice pe seama aventurilor ei). Cui ii pasa ce face in intimitatea ei (sau in public)? Acesta este exemplul pe care il prezentam cu spor tinerelor noastre?
Acum, la modul serios: ce au facut astea doua, de exemplu, ca sa poata fi numite vedete? Tonciu nici nu stiu de unde a pornit, stiu doar ca defileaza cu silicoanele pe la tv, si te rogi sa nu deschida si gura. Iar Bianca? A avut o relatie cu Bote, inainte de asta nu stia nimeni de existenta ei.. iar dupa el, parada paturilor si dintr-o data e o bucata buna de prezentat pe toate programele si mai e si bine platita pentru asta. Reiau! Ce a facut asta bun ca sa poata fi numita vedeta????????????????????Daca vreti sa fiti cunoscute, sariti din pat in pat si conditie de baza: silicoane si zero barat neuroni. Daca indepliniti cele 3 mici conditii aveti toate sansele sa fiti cunoscute ca persoane importante, sa aveti o cariera cu multe 0-uri si maxima celebritate!

La carti s-a decis deja sa se renunte, de scoli isi bat joc, cadrele didactice sunt puse la catedra doar pentru a a se mai trezi cate un ministru, sau orice parinte (care are o problema mai mult sau mai putin reala) sa le scoata ochii sau sa le arate cu degetul. Si in conditiile de fata inca va mirati de ce urmasii nostri nu iau bac-ul?
Poftim? Treziti-va, dragi romani! Ce semanati, asta culegeti!

Urasc din ce in ce mai mult televiziunile pentru propaganda anti-inteligenta (sincer, m-as bucura daca le-ar cenzura pe toate) si ceea ce a ajuns tara asta.

Din momentul in care a venit copilul meu pe lume, am renuntat la ideea de a mai pleca din tara, dar acum, pentru EL in primul rand as pleca, pentru ca imi este teama pentru viitorul lui si teama ca valorile sanatoase nu vor mai conta. REFUZ efectiv sa-l cresc intr-o tara in care manelele sunt "muzica" de baza, iar parasutele vedete!

De ce nu vedem la TV si lucruri pozitive? (sau alocat cel putin atata timp cat i se aloca Biancai) Copii olimpici la diferite materii: pe tara, international, premii la concursuri: pe instrumente muzicale, arte martiale, etc. mi-as dori sa-i vad, mi-as dori sa se transmita si "DA,se poate!" De ce nu vad o televiziune macar sa intinda o mana de ajutor scolilor? Sa renunte la a plati idioate sa defileze ...si sa faca emisiuni pentru si cu copii, urmand ca scolile implicate sa fie platite? Cu bani, sau materiale, sau calculatoare.. sau ORICE! Pentru ca cei care ar trebui, nu se ocupa, ORICE ar fi bine venit intr-o scoala! De ce nu intoarce nimeni privirea spre ei? De ce nu merg sa faca reportaje despre cum arata scolile la tara si sa ceara sprijin unde este nevoie pentru a ajuta cumva, pentru a schimba ceva? De ce totul este prezentat sub forma de scandal? De ce nu este formulat ca nevoie de ajutor?

De ce nu sunt prezentati mai des oamenii care isi ajuta semenii? De ce sunt prezentati doar criminalii si sinucigasii? Ei sunt stirile noastre? Doar atat avem? Asta incurajam populatia sa faca? Sa fie rai, sa ucida..sau daca nu le pot face pe primele, sa se considere lipsiti de speranta si sa-si ia zilele?

Nu mai exista speranta.. traim intr-o tara in care dorinta de viata, speranta intr-un viitor mai bun, conceptia ca "se poate!" sunt inexistente, si in loc sa ne incurajam semenii, ii deprimam si mai tare  :(

De ce ne-am transformat intr-o tara de puturosi cu "fitze" sau hoti? Nu avem locuri de munca, dar avem taxe. Nu bagam in seama un tanar fara facultate, dar dupa ce o face este repede lamurit ca a pierdut timp si bani degeaba si nimic nu s-a schimbat.

Unde este ratiunea romaneasca? Incotro ne indreptam?


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Copilaria.. dulce sentiment

plimbare in trecut..

Remedii naturale.. pentru suflet